# # #
София, България 0999999495 bg.doghelp@gmail.com

ЗА ДОГ ХЕЛП - БГ

Ние вярваме, че зависимите от хората животни като кучето и котката трябва да имат сигурни домове, в които да са защитени от променливите климатични условия, агресията на недобронамерени лица, да бъдат хранени, обгрижвани и обичани.

За изминалата почти година сдружението е успяло да спаси, кастрира, излекува и задоми стотици животни. А отделно ежемесечно се грижим поемаме средно 30 безстопанствени животни, осигурявайки им храна и медицински грижи.

Спомагаме намирането на надеждни домове и любящи осиновители на спасените от нас животни в България и в чужбина при пълно съблюдаване на действащите закони в съответните държави. Чрез своите кампании и обществено полезна дейност „ДОГ ХЕЛП БГ“ цели да възпита и утвърди идеята за ценността на всеки живот.

Сътрудничим с Министерство на вътрешните работи и Българска агенция по безопасност на храните при проверки на кастрационни центрове, домашни адреси, общински приюти и частни приюти за прояви на нехуманно, жестоко отношение или неправилно отглеждане; в гореописаните случаи изземваме животните от техните стопани и/или приюти и ги транспортираме до безопасна за тях среда на отглеждане, търсим им домове и ги лекуваме.

Малкият екип на сдружението приема и се отзовава на сигнали от цялата страна. Сблъсквали сме се със случаи на изключителна жестокост и агресия, от една страна, и от друга – на тотално безхаберие и немарливост от страна на собственици на животни, които чрез действията си или липсата на такива обричат невинни същества на живот, изпълнен със страдание и страх.